Info
Kaarsen:
Koolzaadwas
Koolzaadwas is het Europese, milieuvriendelijke alternatief voor de Amerikaanse sojawas en heeft dezelfde goede eigenschappen, maar is echter een stuk milieuvriendelijker omdat de koolzaadwas een minder lange weg moet afleggen om van producent tot afnemer te komen. Hierdoor vallen de transportkosten en weerslag op het milieu lager uit. Daarnaast is Koolzaadwas GMO vrij en volledig vegan.
• De was wordt vervaardigd van koolzaadolie.
• Koolzaad wordt in Europa verbouwd en daardoor zijn de transportkosten laag en wordt het milieu minder belast.
• Koolzaadwas is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. • Het is koosjer en wordt niet op dieren getest.
• Vlekken op kleding zijn gewoon in de wasmachine uit te wassen. • De kleur is crème-wit en de geur is neutraal.
• Koolzaadwas bevat geen genetisch gemanipuleerde stoffen noch giftige stoffen.
Koolzaad is een helder geel bloeiende plant uit de mosterd of kool familie. De zonnige, heldere kleur is een vertrouwd gezicht in de lente en zomer in onze buurlanden zoals Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Waar het bloeiende koolzaad grote delen van de landbouwgrond in de lente en de zomer maanden bedekt.
Instructies
Het veilig branden van kaarsen is van het grootste belang om brandongelukken en letsel te voorkomen. Hier zijn gedetailleerde instructies om kaarsen op een veilige manier te branden:
° Kies de juiste locatie:
• Plaats kaarsen op een stevige, vlakke ondergrond die hittebestendig is. Vermijd het gebruik van instabiele of ontvlambare oppervlakken. • Houd kaarsen uit de buurt van gordijnen, meubels, boekenplanken, papier of andere brandbare materialen.
• Zorg voor voldoende afstand tussen kaarsen, zodat ze elkaar niet raken of elkaars vlam kunnen bereiken.
• Plaats kaarsen uit de buurt van tocht, airconditioners en ventilatoren om onregelmatig branden te voorkomen.
° Voorbereiding:
• Zorg ervoor dat je kaarsen gebruikt met een passende houder of schotel om druppels en morsen op te vangen.
• Knip de lont tot ongeveer 1/4 inch (6 mm) boven de was voordat je de kaars aansteekt. Een te lange lont kan leiden tot grote vlammen en rook.
• Als je kaarsen voor het eerst brandt, laat ze dan lang genoeg branden zodat de bovenste laag van de was volledig vloeibaar is om tunnelvorming te voorkomen.
° Veilig aansteken:
• Gebruik een lange aansteker of lucifers om kaarsen aan te steken. Steek nooit kaarsen aan met een gasfornuis of een andere open vlam. • Als je meerdere kaarsen tegelijk wilt aansteken, gebruik dan een kaarsenhouder of een speciale aansteker met meerdere lonten om veiligheid te waarborgen.
° Houd toezicht:
• Laat kaarsen nooit onbeheerd achter, vooral niet in een kamer waar je slaapt, of bij kinderen of huisdieren.
° Onderhoud tijdens het branden:
• Laat kaarsen branden totdat het gesmolten wasoppervlak de hele diameter van de kaars bereikt. Dit helpt tunnelvorming te voorkomen. • Blaas kaarsen uit als je ze verlaat of voordat je gaat slapen. Gebruik een kaarsendover om blazen te voorkomen.
• Laat een brandende kaars nooit onbewaakt achter.
• Gebruik nooit water om een kaars te doven, omdat dit spatten, brandwonden en de vorming van wasresten kan veroorzaken.
° Brandduur en hergebruik:
• Beperk de brandduur tot de aanbevolen tijd die meestal op de kaarsverpakking wordt vermeld. Overbranding kan de kaars beschadigen.
• Als de kaars rookt, wakkert of een grote vlam produceert, doof deze dan onmiddellijk en knip de lont tot 1/4 inch (6 mm).
° Veilig doven:
• Gebruik een kaarsendover of deksel om kaarsen te doven. Dit minimaliseert de rook en voorkomt morsen.
° Bewaar kaarsen veilig:
• Bewaar kaarsen op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en hittebronnen.
Volg deze instructies zorgvuldig op om van je kaarsen te genieten terwijl je de veiligheid van jezelf en je omgeving beschermt. Kaarsen kunnen een prachtige sfeer creëren, maar alleen als ze op de juiste manier worden gebruikt.
Algemeen:
Al onze producten worden met veel liefde met de hand gemaakt. Bij de verschillende processen ontstaan er kleine luchtbellen. Dit zijn echter geen kleine onvolmaaktheden maar een element die bijdraagt aan het unieke karakter van onze producten. Wij doen ons uiterste best om dit tot het minimum te beperken.
Kleuren kunnen wat afwijken van de foto’s op onze webshop. Dit komt omdat elk producten helemaal uniek en handgemaakt is.
Elk product wordt met veel liefde met de hand gemaakt. Tijdens het proces ontstaan er kleine luchtbellen. Wij doen ons best om deze tot een minimum te beperken. Wij zien deze kleine onvolmaaktheden echter niet als gebreken maar als een element dat bijdraagt aan het unieke karakter van onze prachtige collectie. Kleuren kunnen in werkelijkheid wat afwijken van de foto’s op deze website, maar dit maakt net dat elk product uniek is. Kijk bij de praktische info voor onderhoud tips.
Home decor:
Jesmonite
Onze home decoratie collectie wordt gemaakt met Jesmonite. Jesmonite is een sterk composietmateriaal op waterbasis. Het lijkt een beetje op gegoten gips, maar het is veel sterker! Ook bevat Jesmonite geen VOC’s, wat fijn is voor jou en het milieu. Bij het gietproces ontstaan er kleine luchtbelletjes, dit kunnen we helaas niet vermijden. Maar we doen ons best om dit zoveel mogelijk te vermijden.
Wij zien deze kleine onvolmaaktheden echter niet als gebreken maar als een element dat bijdraagt aan het unieke karakter van onze prachtige collectie
Tips onderhoud home decoratie
°Neem af met een zachte doek
Het liefst laat je jouw pronkstuk van Jesmonite stralen op je kast of op tafel, maar soms moet hij er even af om afgestoft te worden. Doe dit dan het liefste met een zachte doek. Jesmonite is van nature een best hard materiaal, maar toch zijn krassen snel gemaakt. Ik gebruik een microvezeldoekje. Gebruik het liefst geen papieren keukendoeken, soms zijn de vezels in papier te hard en zie je krassen. En dat zou zo zonde zijn.
°Oohnee een vlek? Was het af met milde zeep en zachte doek
Vlekken zijn zo gemaakt, zeker als je een schaaltje of onderzetter dagelijks gebruikt. Haal hardnekkige vlekken, zoals rode wijn of koffie direct weg met een doekje. Laat je ze te lang zitten, dan wordt het opgezogen door het Jesmonite en krijg je ze niet meer weg.
Neem de producten daarna af met een zachte, vochtige doek met milde zeep. Goed afspoelen met water en met een zachte doek afnemen. Even laten drogen en als het goed is zijn de vlekken nu weg.
Let op: niet in de vaatwasser!
° Laat een kaars niet volledig opbranden
Onze handgemaakte potjes met kaarsvet in kunnen prima tegen de warmte, alleen het pigment dat gebruikt wordt is vaak niet hittebestendig. Als je u kaars helemaal opbrandt en het brandende lontje tegen de potje aan zit, het potje wit uitslaat. En dat wil je natuurlijk niet, want dat krijg je niet meer weg. Laat een kaars dus niet volledig opbranden om je producten langer mooi te houden.
Liefs,
Febelle creations